Monday, May 17, 2010
Crab...my forever favourite
Bahan-bahan
4 ekor ketam bunga
* bahan yang ditumbuk
3 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
1/2 inci halia
5 tangkai cili merah
1 sudu kecil minyak bijan
2 sudu cili boh
2 tangkai serai
1 sudu besar limau nipis
1 tangkai daun ketumbar dihiris
*garam & gula secukup rasa
Cara memasak
Tumis bahan yang di tumbuk sehingga layu dan masukkan cili boh,tumis sehingga naik minyak.
Letakkan minyak bijan, sedikit gula dan garam secukup rasa.
Masukkan ketam dan serai kemudian gaul rata. Tudung kuali dan biarkan sekejap.
Apabila ketam bertukar warna merah, masukkan jus limau nipis dan tabur daun ketumbar
Ketam sedia untuk dihidang ;P
Labels:
seafood
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment