Wednesday, February 2, 2011

Restoran Puncak Mutiara . Kg Pelet

Setiap kali ke sini, confirm ramai je pengunjung. Boleh kata famous jugak eh tempat ni, lagi satu tempat ni pernah masuk dalam rancangan Jalan-jalan cari Makan(JJCM) bersama Sherina D.Ridzwan. Di sini terdiri dari pelbagai jenis menu masakan dari masakan melayu, arab, western pun ada. Lebih menarik tempat ni menyediakan masakan dari pelbagai jenis daging segar yang diternak sendiri di kawasan sekitar. Lagi hebat ada menu daging arnab, rusa dan ostrich, ada beran....mau cuba! Tapi setiap kali kami datang blom berkesempatan nak try lagi.. Kalau nak rasa daging atau kambing terbaek dari ladang leh la mai cuba sini, memang fresh la. Kalau jalan sikit ke belakang cafe tu, siap boleh tengok kandang ostrich lagi..macam-macam kandanglah. Lagi satu kat sini best, boleh pilih nak makan dok atas kerusi atau makan bersila, terpulang. Macam biasa kami akan order sup ekot ni, MIL saya suka makan, hubby order ikan siakap 3 rasa (ruginya saya tak makan ikan ni), order daging kunyit lauk untuk saya, sayur kailan ikan masin sebab sayur lain hubby tak makan dan cendawan goreng tepung. Masakan semua boleh tahan.




















Terletak dekat Bukit Mertajam area Kubang Semang. Lokasinya agak terpencil, dan jalan masuk ke restoran lalu jalan kecil, restoran ni terletak di tengah-tengah kawasan kampung. Tapi bila dah sampai mesti terkejut macamana boleh hidup restoran kat dalam ni, banyak lak tu orang datang. Gambar yang ni plak masa kiterang pergi tempoh hari.


2 comments:

  1. meme bole tahan, suka makan cendawan goreng ngn sup ekor tu.

    ReplyDelete